Juriu

Președintele juriului

Născută în 1947, Pnina Blayer a studiat Sociologie și Științe Politice, cu a doua specializare Filmul, la Universitățile din Haifa și Ierusalim. De asemenea, are și un masterat în Antropologie la Universitatea din Haifa. Din 1988 este directorul artistic al Festivalului Internațional de Film de la Haifa. Între 1986 și 2005 a fost directorul Cinematecii din același oraș. Este membră a Academiei de Film din Israel și a Academiei Europene de Film.

Membrii juriului

Sandra Nettelbeck s-a născut la Hamburg și a absolvit studii de cinema la Universitatea din San Francisco, unde și-a regizat primul scurtmetraj, „A Certain Grace”, în 1994. A lucrat ca jurnalist și producător/monteur liber-profesionist  în Hamburg înainte de a realiza primul film pentru televiziune, „Unbeständig und kühl” (1996). Doi ani mai târziu a scris și regizat un alt film de televiziune, „Mammamia”, care a câștigat Premiul pentru cel mai bun scenariu și cel mai bun film la Max Ophüls Festival din Saarbrücken. În 2001, a regizat primul film de cinema, „Mostly Martha”, proiectat în Piazza Grande la Locarno, urmat de „Sergeant Pepper” (2004), „Helen” (2009), „Mr. Morgan’s Last Love” (2013) și  „What Doesn’t Kill Us” (2018), proiectat de asemenea la Festivalul de la Locarno.


Născut în 1944 la Bucuești, Dan Nuțu a Absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale”, promoţia 1966, iar apoi s-a angajat la Teatrul Bulandra. A fost unul dintre cei mai îndrăgiţi actori ai anilor `60 şi `70, cu un joc extrem de modern. A jucat în filme importante precum „Duminică la ora 6”, de Lucian Pintilie, „Meandre” şi „O sută de lei”, de Mircea Săucan, „Dimineţile unui băiat cuminte” şi „Ilustrate cu flori de câmp”, de Andrei Blaier, „Dincolo de nisipuri”, de Radu Gabrea, „Tănase Scatiu”, de Dan Piţa, sau „Rătăcire”, de Alexandru Tatos. La sfârşitul anilor `70 a fugit din ţară şi s-a stabilit în America, unde a lucrat o perioadă şi ca şofer de taxi la New York. S-a restabilit în România de mai mulţi ani, unde, alături de actuala sa soţie, Cristina Hoffman, a creat în 2005 atelierul anual de film documentar Aristoteles Workshop, unde s-au produs peste 50 de filme.


Născut în 1984 în București, Paul Negoescu a studiat regia de film la UNATC. A regizat mai multe scurtmetraje premiate și selecționate în festivaluri internaționale de film importante precum Cannes (2012), Berlin (2008, 2009 și 2010), Karlovy Vary sau Rotterdam. Două dintre scurtmetraje („Renovare” și „Derby”) au fost nominalizate la Premiile Academiei Europene de Film în 2009 și 2011. Filmul său de debut, „O lună în Thailanda”, a avut premiera la Festivalul de Film de la Veneția în 2012 și a câștigat, printre altele, Premiul FIPRESCI la Festivalul de la Sofia și Premiul pentru debut la Festivalul de Film Transilvania. Cel de-al doilea lungmetraj, „Două lozuri” este un film independent de micro-buget care a devenit unul dintre cele mai de succes filme românești la box office și a fost foarte bine primit atât de critici cât și de festivalurile internaționale de film. „Povestea unui pierde-vară” este cel de-al treilea său film de lungmetraj. De asemenea, a fondat Festivalul de Film Timishort și FILM+, o platformă de sprijinire a tinerilor cineaști. Este lector universitar la catedra de regie a UNATC.


Până în 2014, Anthony Bobeau a fost jurnalist pentru Le Film Français, revistă franceză despre industria filmului. Acum este consilier pentru achiziții al companiei Memento Films Distribution, cu sediul la Paris. Este de aemenea co-fondator și director artistic al Bozars Films, companie specializată în producția de trailere de film.