Moduri în care organismul se schimbă atunci când limitați consumul de carbohidrați

Moduri în care organismul se schimbă atunci când limitați consumul de carbohidrați

Bomboane, cookie-uri, chips-uri: greu de făcut fără. Dar cum s-ar schimba corpul nostru dacă i-am putea limita consumul? Alimentele bogate în carbohidrați simpli (acelea care conțin zaharuri simple sau zaharuri adăugate în timpul depozitării și preparării), sunt bogate în calorii și nu aduc nutrienți în dieta noastră. Ei nu ne fac să ne simțim mai saturați, dimpotrivă, pot crește și sentimentul de foame. Și, după o “explozie de energie” inițială, nu oferă combustibilul potrivit pentru a putea trăi ziua la maxim.

Site-ul ” Mănâncă asta, nu asta! “El a întocmit o listă de modificări pe care organismul le suferă odată ce vă limitați aportul de carbohidrați. În ciuda faptului că este necesar pentru dieta noastră, consumul excesiv poate să nu fie sănătos. Orez alb, paste albe, pâine albă, deserturi și deserturi, siropuri artificiale, băuturi carbogazoase și bomboane: iată șase lucruri care se întâmplă atunci când decidem să le punem deoparte.

Veți începe să ardeți grăsime și să vă simțiți mai puțin foame

Veți începe să ardeți grăsime și să vă simțiți mai puțin foame“Imediat”, scrie site-ul ” Mănâncă asta, nu asta!”. Prin reducerea consumului de carbohidrați, veți reduce și caloriile consumate zilnic. De fapt, atunci când organismul este forțat să nu tragă din carbohidrați, pentru a produce arsuri de energie stocate de grăsime. Sfatul site-ului este de a face unele exerciții dimineața, înainte de micul dejun. În acest fel, organismul va arde grăsimile depuse în locul celor conținute în alimente.

Nu caloriile îți saturează foamea, ci substanțele nutritive, cum ar fi proteinele, fibrele sau grăsimile sănătoase. Aceste componente sunt absente în carbohidrații rafinați, care se termină, prin urmare, pentru a umple corpul nostru numai cu calorii “inutile”. Pentru aceasta, după ce am făcut o scorpie, ne putem simți încă foame: corpul, luând carbohidrați, va fi întotdeauna în căutarea altor alimente. Scăderea consumului, pe de altă parte, va scădea și senzația de foame. Sfatul ” Mănâncă asta, nu asta!”este să începeți ziua consumând ceva foarte proteic și sănătos, cum ar fi ouăle sau iaurtul grecesc.

Veți avea o burtă mai plată și veți reduce riscul de a suferi de diabet

Veți avea o burtă mai plată și veți reduce riscul de a suferi de diabetEste una dintre cele mai izbitoare schimbări: atunci când carbohidrații sunt înlocuiți cu alimente bogate în fibre, burta poate părea mai plată. Acest lucru se datorează faptului că fibrele, din care orice dietă ar trebui să fie bogată, ajută la dezumflarea burții. În schimb, multe zaharuri fermentează în intestin, făcându-ne să ne simțim mai balonați și făcând burta noastră să pară mai mare decât este de fapt. Sfatul ” Mănâncă asta, nu asta!”este de a începe înlocuirea unor alimente cu cele mai sănătoase. Și să mănânce nuci, surse de fibre și aliați în digestie.

Zaharurile Simple pot fi dăunătoare, pe termen lung, sănătății. Cu cât o digerăm mai mult, cu atât mai multă insulină produce pancreasul: acest lucru poate duce la un risc crescut de apariție a diabetului de tip 2. Sfatul site-ului este să preferați carbohidrații complexi, bogați în fibre, mai greu de digerat pentru organism: în acest fel veți împiedica eliberarea ușoară a insulinei.

Muschii dvs. vor fi mai puternici și mai energici

Muschii dvs. vor fi mai puternici și mai energiciPotrivit editorilor ” Mănâncă asta, nu asta!”, luând doar carbohidrați simpli nu ar face bine pentru creșterea mușchilor: “este de preferat să mănânci orice alt tip de mâncare, de la carne la iaurt la înghețată – scriu ei -. În parte, acest lucru se datorează faptului că carbohidrații nu au proteine, care sunt blocuri reale în construirea mușchilor și contribuie la sănătatea pielii, părului și unghiilor.

“Creșterea consumului de proteine și alți nutrienți poate aduce beneficii organismului nostru, fără a fi nevoie să luăm calorii suplimentare. Sfatul site-ului este să preferați gustările de proteine față de cele ale mașinilor automate.

Este bine să ne amintim că în interiorul unei diete echilibrate nu trebuie să lipsească carbohidrații: organismul are nevoie de ele pentru a funcționa corect, ele sunt indispensabile pentru sănătatea creierului și pentru funcționarea organelor. Unele, însă, au un efect de “combustibil” mult mai mult decât altele: fructele, legumele, pâinea, quinoa și orezul sunt doar câteva dintre acestea. Ei îi asigură pe cei care mănâncă energie pentru o lungă perioadă de timp și evită “umflăturile” tipice cauzate de alți carbohidrați simpli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*