BIFF anunță ultimele titluri din selecție și programul final

„Un om fidel”, regizat de starul francez Louis Garrel, și „Dați-mi libertate”, realizat de americanul de origine rusă Kirill Mikhanovsky, remarcat la Sundance și la Cannes, completează selecția celei de-a 15-a ediții a Festivalului Internațional de Film București (BIFF), care va avea loc între 24 și 30 iunie la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Elvire Popesco și Grădina cu filme – Cinema & More.

 

Programul complet al festivalului este disponibil pe biff.ro, iar biletele pot fi achiziționate pe eventbook.ro. BIFF dezvăluie de asemenea și afișul oficial al acestei ediții aniversare.

 

A doua incursiune în regie a actorului francez vedetă Louis Garrel, „Un om fidel” (2018) a câștigat anul trecut Premiul pentru cel mai bun scenariu, scris împreună cu Jean-Claude Carrière, la Festivalul de la San Sebastian. Filmul este inclus în secțiunea Focus Franța de la BIFF.

Marianne (Laetitia Casta) îl părăseşte pe Abel (Louis Garrel) pentru Paul, prietenul cel mai bun al lui Abel şi tatăl copilului ei încă nenăscut. Opt ani mai târziu, Paul moare. Abel şi Marianne încep o relaţie, stârnind gelozia lui Joseph, fiul lui Marianne, şi a Evei (Lily-Rose Depp), sora lui Paul, îndrăgostită de Abel încă din copilărie. Pentru interpretarea sa, Lily-Rose Depp a primit o nominalizare pentru cea mai bună speranță feminină la Premiile Cesar 2019.

 

Secțiunea Panorama este completată de „Dați-mi libertate” („Give Me Liberty”), al doilea film al regizorului Kirill Mikhanovsky, care a avut premiera la Sundance și care a fost inclus și în selecția Quinzaine des Réalisateurs de la Cannes.

Când izbucnește o revoltă în Milwaukee, cel mai segregaționist din America, Vic, șofer de transporturi medicale, este prins între promisiunea de a duce un grup de vârstnici ruși la o înmormântare și dorința de a o ajuta pe Tracy, o tânără de culoare cu scleroză laterală amiotrofică.

 

Toate informaţiile despre ediţia din acest an pot fi găsite pe site-ul festivalului, biff.ro, dar şi pe pagina de Facebook.

 

Festivalul este organizat de Fundația Charta sub Înaltul Patronaj al ASR Principele Radu.

 

Manifestare organizată în cadrul Sezonului România – Franța 2019.

 

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

 

Sprijinit de: Centrul Național al Cinematografiei (CNC), Institutul Cultural Român (ICR), Institutul Francez, Muzeul Național al Țăranului Român, Cinema Muzeul Țăranului, Primăria Capitalei, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Grădina cu filme – Cinema & More, Teatrelli, Uniunea Cineaștilor din România (UCIN), Dacin Sara.

 

Parteneri: DHL, Independența Film, Icon Films, Grand Hotel Continental, Journey Pub, El Grande Comandante Pub&More, Doncafé, La Mama, Restaurant Dada, Green Hours jazz-café, Simbio, Crama Fontezoppa, Le Boutique Hotel Moxa, 50 Sfumature di caffè, Reber, Nescafé.

 

Parteneri media: Radio Guerrilla, Zile și Nopți, TV5, Cațavencii, Blitz TV, Ziarul Metropolis, All about Romanian Cinema (AaRC), LiterNet, CineGhid, Verbs describe us.